Сніжинки

вівторок, 5 березня 2019 р.

Нова карта кліматичних зон України

Нова карта кліматичних зон України: зміщення на 200 км на північ


     Зі зміною середньорічної температури і кількості накопиченого тепла агрокліматичні зони України - степ, лісостеп та полісся - зазнають крадинальних змін, значно змістившись на північ.
     Україна складається з трьох агрокліматичних зон: Степ, Лісостеп, Полісся. Така класифікація була проведена за співвідношенням кількості опадів до кількості накопиченого тепла. Тепер же, зі зміною середньорічної температури і кількості накопиченого тепла, ці агрокліматичні зони зміщуються. 
     За даними синоптиків, кліматичні зони поступово мігрують на північ. Підвищення температури на 1°С зсуває межу агрокліматичних зон в середньому на 100 км на північ. А температура зросла на цілих 2°С! Тож межа кліматичних зон змістилася на цілих 200 км. Звичайно, це не означає, що в наших широтах скоро ростимуть пальми, оливкові дерева чи кактуси. Проте умови для культивування звичних українцям культур значно погіршаться.
Карта звичних кліматичних зон:
А ось як кліматичні зони виглядають насправді:
За матеріалами https://landlord.ua/news/nova-karta-klimatychnykh-zon-ukrainy-zmishchennia-na-200-km-na-pivnich/?fbclid=IwAR3AgEn0uy-cRMqNTYQc6ECkxHwYb2mBcljw6QjgBgedeFE1VWV4w_YibFg

Немає коментарів:

Дописати коментар

Де в Україні чистої водиці напитися?

У річках і озерах України не залишилося ідеальної питної води.  У квітні Україна відзначала День довкілля. Одним з головних компонентів ...